Geoană și Fenechiu, readuși în prim plan de PNL: Vom colabora cu ei

Publicat: 04 07. 2016, 17:13

„(…)Nu îi spunem nu, ba ne-o dorim. Ne dorim să funcționăm pe aceeași lungime de undă pe cât mai multe proeicte de lege sau subiecte care se vor discuta în sesiunea din toamnă. Asta nu înseamnă că vom face vreo alianță cu vreunul dintre partidele menționate (PSRO și PND-n.r.). Vom avea colaborări punctuale, la nivel parlamentar, în sesiunea din toamnă, dar în alegeri vom merge singuri”, a răspuns copreședintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă PNL va încheia protocoale de colaborare parlamentară cu PSRO și PND.

„Am dialogat foarte civilizat cu liderii acestor partide. Sunt convinsă că acest dialog va continua în ciuda disperării liderilor de stânga care s-au apucat să colecteze la bucată parlamentari”, a mai spus Gorghiu, referindu-se la faptul că parlamentari UNPR au început să treacă la PSD, imediat după informațiile privind o eventuală fuziune prin absorbție a UNPR cu PNL.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat că protocoale de colaborare parlamentară vor fi făcute și după alegerile parlamentare.

„Protocoalele de colaborare parlamentară se fac după alegeri, toate la timpul lor, pentru a crea majorități. Să vedem cine intră în Parlament, care este scorul fiecăruia. Așa este corect și așa s-a făcut întotdeauna și nu mai în România”, a spus Vasile Blaga, răspunzând la aceeași întrebare.