George Simion, liderul AUR, huiduit la Timișoara: „Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Provocator nenorocit! Ruşine să vă fie, tâlharilor!”

Publicat: 16 12. 2020, 22:22
Actualizat: 16 12. 2020, 22:25

Liderul AUR, George Simion, a fost huiduit la Timișoara, în timpul unei întâlniri cu susţinători ai formaţiunii sale. Mai multe persoane au fost nemulțumite de prezența membrilor AUR în faţa Operei, simbol al Revoluţiei de la Timişoara.

Timișorenii și-au manifestat astăzi nemuțumirea față de prezenţa celor de la AUR în faţa Operei, simbol al Revoluţiei de la Timişoara.

Oamenii au încercat să oprească discursul liderului AUR și i-au adresat cuvinte dure. În timp ce vorbea, din mulțime i s-a strigat: „Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Ruşine să vă fie, tâlharilor!”, „Provocator nenorocit”.

Liderul AUR a minimalizat mesajele contestatarilor săi. „Noi suntem AUR, rămânem aşa cum ne cunoaştem de 15 ani. Vin la Timişoara an de an pentru a marca Revoluţia”, a spus el.

Ulterior, Geoge Simion, însoţit de simpatizanţi, a plecat spre Catedrala Mitropolitană pentru a aprinde candele în memoria celor căzuţi în Revoluţia din Decembrie ’89.

Societatea Timişoara a transmis, miercuri, un protest faţă de intenţia liderului AUR, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluţiei.

Reprezentanţii societăţii acuză că doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei au ajuns parlamentari AUR, si spun că liderul formațiunii, Geroge Simion, nu poate participa la comemoare fără să se dezică de cei doi!

 „16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluţia de la Timişoara. E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi, finalmente, triumfătoare. Ideea că la acest moment se aşteaptă venirea la Timisoara a lui George Simion, şeful unui partid ultranaţionalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestam împotriva acestei prezenţe neavenite”, a fost mesajul transmis, miercuri, de Societatea Timişoara.