Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP: „Investițiile și exportul net au avut o contribuție negativă la creșterea PIB-ului”

Publicat: 08 12. 2021, 12:10

Ialomițianu Gheorghe, vicepreședintele PMP, consideră că investițiile și exportul net au avut o contribuție negativă la creșterea PIB-ului.

„Potrivit datelelor Institului Național de Statistică, în trimestrul 3, investițiile și exportul net au avut un efect negativ la creșterea economică din trimestrul 3 de 0,1%, respectiv 1,1%.

Acest lucru înseamnă că nu s-a realizat planul de invesții publice programat în acest an, și se continuă stimularea consumului din import”, spune Ialomițianu Gheorghe. El consideră că există mai multe efecte negative: reducerea locurilor de muncă din sectorul privat, importul de inflație prin cerere de bunuri și finanțarea locurilor de muncă, din străinătate.

„Partidul Mișcarea Populară solicită actualei guvernări, luarea de măsuri fiscal-bugetare pentru a stimula investițiile mature, în funcție de necesitățile economiei, pentru a stimula consumul din producția internă. Se va evita exportul de materii prime, cu valoare adăugată redusă și importul de produse finite”, a mai spus Ialomițianu Gheorghe, vicepreședintele PMP.