Gorghiu cere, din nou, o lege a răspunderii magistraților după ce Orban a fost achitat

Publicat: 31 01. 2017, 19:10
Actualizat: 31 01. 2017, 19:27

”Orban achitat! Vedeți de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraților?! De eficiența inspecției judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiția din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative și dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-URI sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-și spele belelele. Nu știu câți va amintiți că Orban a fost scos în ultima secundă din cursa pentru Primaria Generală…uite cum se scrie istoria”, a comentat Gorghiu pe Facebook.

Ea a militat în mai multe rânduri pentru un astfel de proiect.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marți că liberalii se bucură pentru achitarea lui Ludovic Orban, afirmând că este o dovadă a independenței justiției și că CSM trebuie să intervină când sunt abuzuri.

”Întotdeauna într-un sistem judiciar există achitări și condamnări. Faptul că suntem în momentul de față confruntați cu o achitare nu poate decât să ne întărească încrederea în justiție și să ne facă să milităm în continuare pentru independența justiției și menținerea progreselor obținute”, a mai spus Turcan.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat marți, pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.