Gorghiu, validată președinte unic al liberalilor de Consiliul Național al PNL

Publicat: 08 10. 2016, 12:19
Actualizat: 31 03. 2019, 11:29

PNL a decis, în urmă cu o săptămână, ca Alina Gorghiu să rămână președintele unic al partidului, iar europarlamentarul Daniel Buda să semneze alături de aceasta listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Aceste decizii au fost adoptate de PNL în urma demisiei lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte PNL, după ce liderul fostului PDL a fost audiat la sediul DNA Ploiești într-un dosar de corupție și fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar privind finanțarea PDL în perioada 2009-2012.

Sâmbătă, ambele decizii au fost validate de Consiliul Național al PNL, care a reunit aproximativ 700 de participanți, la Palatul Parlamentului.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a prezentat modificările aduse Statutului PNL pentru a corespunde ”realităților de astăzi”. Astfel, articolul 154 care prevede structurile naționale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura națională va fi dintr-un președinte, iar articolul care prevede copreședinție se abrogă.

Modificările Statului au fost aprobate în unanimitate.

Totodată, în cadrul Consiliului Național, liberalii ar urma să discute și aspecte care țin de programul de guvernare pe care PNL îl propune.

De asemenea, va fi o ocazie ca partidul să se mobilizeze pentru alegerile parlamentare și să transmită un mesaj de unitate, foștii democrați urmând să se despartă simbolic de Vasile Blaga, liderul din ultimii ani și cel care a condus mai toate campaniile partidului. Acesta îi va preda ștafeta de organizator lui Gheorghe Falcă.

Consiliul Național (CN) este organismul de conducere, decizie politică și organizatorică al PNL în perioada dintre Convențiile Naționale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competența CON, cu excepția adoptării de noi moțiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi președinți ai CNSR, CA și CNRC, potrivit Statutului PNL.