Guvernul îl numește prefect în Gorj pe Claudiu Teodorescu, fost șef al cabinetului parlamentar Ponta

Publicat: 15 08. 2012, 16:33
Actualizat: 15 08. 2012, 19:39

Liviu Andrei, singurul prefect din țară pe care Guvernul nu l-a schimbat după instalarea noului Guvern, a fost retras în final de la conducerea Prefecturii Gorj și înlocuit cu Ion Claudiu Teodorescu, prin hotărâre aprobată de Executiv.

Presa locală precizează că noul prefect a fost expert parlamentar și șeful cabinetului parlamentar al lui Victor Ponta, în perioada în care actualul premier activa ca deputat.

În urmă cu două luni, liderul PNL Gorj a declarat corespondentului MEDIAFAX că a solicitat Guvernului schimbarea din funcție a lui Liviu Andrei din postul de prefect al județului, pe motiv că acesta a fost menținut pe post din vechea guvernare democrat-liberală.

PNL Gorj l-a propusatunci în postul de prefect al județului pe Octavian Lupulescu, fost ofițer SPP și fost șef al Detașamentului de Intervenție Rapidă din cadrul IPJ Gorj, pensionat de aproximativ un an.

Prefectul Liviu Andrei este singurul din țară pe care Guvernul nu l-a schimbat după instalarea noului cabinet condus de Victor Ponta.

Premierul este și deputat de Gorj și prima vizită în țară după instalarea în funcție a făcut-o la Târgu Jiu, ocazie cu care l-a asigurat pe prefect că nu va fi schimbat din funcție și că trebuie să se ocupe de buna organizare a alegerilor locale.

Liviu Andrei a fost prim-vicepreședinte al PDL Gorj, iar din 2009 s-a autosuspendat din partid, după ce a devenit subprefect și, apoi, prefect al județului. El este finul primarului reales al orașului Rovinari, Dorin Filip, fost prim-vicepreședinte al PDL Gorj până la începutul campaniei electorale, când a părăsit partidul și s-a înscris la PNL.