GUVERNUL PONTA II. De ce l-a scos Antonescu pe Hașotti de pe lista miniștrilor

Publicat: 18 12. 2012, 17:30
Actualizat: 18 12. 2012, 19:11

Schimbare de ultimul moment pe lista miniștrilor PNL în guvernul Ponta II. Puiu Hașotti a fost scos din cărțile pentru Cultură și înlocuit cu Daniel Barbu, fost consilier prezidențial al interimarului Crin Antonescu.

Deși Hașotti a fost titularul Culturii în primul Cabinet Ponta, Crin Antonescu i-a rezervat acum funcția de lider de grup al senatorilor PNL, pentru a împiedica o eventuală ascensiune a lui Călin Popescu Tăriceanu, ales acum senator.

Antonescu își păstrează controlul și la Camera Deputaților, unde lider de grup va fi Dan Radu Ru;anu, un apropiat al liderului PNL.

În ultima ședință de guvern la care a participat, Puiu Hașotti a avut un schimb acid de replici cu premierul pe tema colaborării cu UDMR.

„În ultimul timp fac tot felul de alegeri ciudate, ba cu UDMR-ul, ba cu domnul Gherghina. Da, domnul Hașotti, cine e mai rău, UDMR-ul sau domnul Gherghina?”, a întrebat premierul.

„Sincer? De față cu presa? Aveți curaj să mă întrebați?”, a replicat Hașotti.

„Nu, lăsați, îmi spuneți în privat, vă rog, că eu știu răspunsul”, a răspuns în cele din urmă Victor Ponta, râzând.

„Problema este că foarte mulți colegi de cabinet m-au felicitat călduros!”, a continuat Hașotti.

„Da, dar dacă nu v-am felicitat eu, tot degeaba!”, a conchis Ponta, ministrul Hașotti dându-i dreptate.

În urmă cu o săptămână, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hașotti, a declarat, pentru MEDIAFAX că este ferm împotriva unei alianțe la guvernare a USL cu UDMR.

Întrebat de ce este împotriva acestei alianțe, liberalul a răspuns: „Pentru că nu este cazul și pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziție”.