Guvernul reclamă la DNA fosta conducere a Poștei Române

Publicat: 07 09. 2013, 12:23
Actualizat: 07 09. 2013, 12:23

Guvernul va sesiza DNA în legătură cu suspiciunea de abuz în serviciu la adresa fostei conduceri a Poștei Române. Reclamația este bazată pe un raport al Corpului de Control al Primului-Ministru făcut public astăzi de Guvern din care reiese că au fost permise nereguli în încheierea și executarea unor contracte, inclusiv a unuia de transport valori.

Primul vizat este contractul de intermediere de plăți prin POS încheiat în 2006 cu SC  Smart Telecom Solutions „prin invocarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, în urma căruia compania a rămas cu obligația de a plăti 4,5 milioane de dolari despăgubiri.

Al doilea se referă la intermedierea plăților făcute electronic și a fost încheiat în 2009 cu Posh Telecom Solutions, având în comun cu primul, pe lângă obiectul serviciilor prestate, și pe cetățeanul grec Sapatinas Christos, manager general la Smart Telecom și partener în compania Posh Telecom. Corpul de control suține că prin acesta din urmă patrimoniul companiei naționale a fost păgubit cu 1,1 milioane de lei.

Cât despre contractarea G4S Cach Solutions, prin negociere directă, pentru transportul de valori, inspectorii susțin că serviciul a fost externalizate forțat, prin supraestimarea de către conducerea Poștei Române a achiziționaii unei autoutilitare speciale.

RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL DUPĂ VERIFICĂRIE LA POȘTA ROMÂNĂ