Guvernul și-a asumat răspunderea pe Legea bugetului asigurărilor sociale pe 2020

Publicat: 23 12. 2019, 17:24

„Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a ținut cont de Legea pensiilor aflate în vigoare, iar în proiectul de lege pe care l-am prezentat Parlamentului, am asigurat sumele necesare pentru creșterea pensiilor prevăzută în Legea pensiilor. Este lucrul cel mai improtant cuprins. Dintre amendamentele formulate, am aprobat un amendament care prevede comisionul care fusese inițial de 1%, de transmitere prin intermediul Poștei Române, de 1% la 1,1%”a afirmat premierul Ludovic Orban, în plenul reunit de luni al Camerei Deputaților și Senatului.

Violeta Alexandru a anunțat, luni, că plățile sociale sunt în totalitate efectutate pe carduri, precizând că sunt probleme cu plata în teritoriu, din cauza capacității limitate a Poștei Române. Orban a subliniat că dacă Poșta dorește aprobarea unui amendament la buget, trebuie să livreze „la termen”.

De asemenea, premierul i-a solicitata ministrului Transporturilor Lucian Bode să se asigure că Poșta Română finalizează acțiunea de distribuire a plăților sociale.

Guvernul a aprobat, luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

La momentul transmiterii acestei știri, Plenul Camerei Deputaților și Senatului se află în ședință comună, pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.