Hrebenciuc, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă

Publicat: 05 07. 2017, 18:37
Actualizat: 25 03. 2019, 20:00

„Judecătoria Sectorului 1 București a respins acuzațiile formulate și a dispus achitarea domnului Viorel Hrebenciuc, în dosarul penal nr. 25044/299/2016, în care acesta a fost acuzat de către procurori de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Soluția de achitare dispusă de Judecătoria Sectorului 1, în primă instanță, a rămas definitivă ca urmare a deciziei procurorilor de a nu mai declara apel împotriva sentinței de achitare”, se arată într-un comunicat de presă al Societății Civile Profesionale de Avocați Plopeanu & Ionescu, remis miercuri MEDIAFAX.

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat în primă instanță, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în urma declarațiilor din dosarul în care Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnați definitiv pentru finanțarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

„Ca urmare și a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârșită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 București a dispus achitarea inculpaților Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curții de Apel București, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declarații sincere”, anunțau procurorii printr-un comunicat de presă.