Hrebenciuc: Sunt suspect într-un nou dosar, DNA mă acuză de trafic de influență

Publicat: 20 10. 2014, 12:21
Actualizat: 06 02. 2019, 15:38

Hrebenciuc nu a precizat în ce ar fi constat traficul de influență de care îl acuză procurorii în noul dosar, arătând că nu poate spune mai mult despre această cauză.

Întrebat dacă va merge să vadă ce conține dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere aviz de la Camera Deputaților pentu arestarea sa preventivă, deputatul a spus că îl va studia.

Deputatul Viorel Hrebenciuc a stat la DNA aproximativ 30 de minute.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, de ce sunt atâtea dosare deschise pe numele lui, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Nu este voința mea”.

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea celor doi deputați.

Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Într-un alt dosar, instrumentat tot de DNA, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susțin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina funcționari din Consiliul Național al Audiovizualului pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.