Înainte de a pleca de la guvernare, PSD le mai face un cadou electoral bugetarilor: 10% în plus la salariu

Publicat: 10 11. 2015, 15:22

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a decis majorarea cu 10% a tuturor salariilor bugetarilor, de la 1 decembrie. Decizia a fost luată după ce un amendament în acest sens a fost depus de pesedistul Adrian Solomon și a avut susținerea reprezentanților Ministerului Muncii la discuții.

Parlamentarii PNL s-au abținut la vot, cerând fără succes amânarea deciziei până la instalarea noului guvern. „Dacă există banii, nu avem nimic împotrivă. Noi nu avem în acest moment datele concrete. Am cerut o amânare și din acest motiv, dar și pentrucă  poate noul guvern de tehnocrați va găsi banii necesari, astfel încât majorarea să nu se facă cu tăierea măsurilor de relaxare fiscală. Ce a făcut PSD arată doar cum pârjolește România și dă o ultimă lovitură electorală”, a declarat, pentru gândul, vicepreședintele Comisiei de muncă, Cristina Pocora (PNL).

La discuțiile din Comisie au participat și reprezentanți ai ministerului Finanțelor, care nu au susținut amendamentul pe motiv că o astfel de decizie ar crea o gaură bugetară de aproape 5 miliarde de lei.

Guvernul PSD promisese că va veni în această toamnă cu o nouă lege a salarizării bugetare care prevedea măriri de salarii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.