Începerea urmăririi penale a lui Laszlo Borbely, pe masa deputaților. Când vor vota solicitarea DNA

Publicat: 02 03. 2015, 15:31

Secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici a făcut această precizare după ședința Biroului Permanent, arătând că nu există în regulament un termen până la care să fie discutată în plen această cerere.

„Raportul Comisiei juridice în legătură cu domnul Borbely va fi discutat miercurea viitoare, de pomânie într-o săptămână, dat fiind faptul că astăzi la Cameră nu avem plen, avem miercuri și pentru miercuri s-a hotărât că sunt trei proiecte cu propuneri de adoptare și restul era sesiune de respingeri numai. Sunt doar trei legi și nu era cazul să discutăm o astfel de solicitare la respingeri. Se va discuta miercuriea viitoare, așa a hotărât Biroul Permanent, nu există un termen”, a detaliat Mircovici.

El a spus că Comitetul liderilor de grup a făcut propunerea ca raportul Comisiei juridice în cazul lui Borbely să fie discutat săptămâna viitoare, miercuri și că Laszlo Borbely este plecat luni și marți la Vilnius, în calitate de reprezentant al Comisiei de politică externă.

„Din punct de vedere al regulamentului, nu este nici mai mult, nici mai puțin decât prevede regulamentul, adică nu există o limită de timp în regulament. Săptămâna viitoare intră pe punctul 1 la plen, dacă nu mai apare vreo moțiune, sau mai știu eu ce problemă”, a adăugat Mircovici.

Comisia juridică a avizat favorabil, săptămâna trecută, cererea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale, în timp ce procurorul a făcut această solicitare în urmă cu o lună.