„Informația vehiculată” de Dragnea despre care Administrația Prezidențială susține că „nu este corectă”

Publicat: 07 04. 2017, 10:52

„Din păcate, informația vehiculată de domnul Dragnea nu este corectă: președintele Comisiei de la Veneția a avut ieri (joi – n.r.), la ora 12.00, o întâlnire cu președintele CCR, chiar la sediul Curții”, a precizat Administrația Prezidențială.

Precizarea Administrației Prezidențiale vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a reproșat, joi, președintelui Klaus Iohannis și Administrației prezindențiale, în calitate de organizatori, faptul că nu au organizat o întâlnire între Comisia de la Veneția și CCR, dată fiind prezența Comisiei de la Veneția în România.

„Am un comentariu legat de acest eveniment. Eu sunt foarte nemulțumit că cei care au organizat acest eveniment nu au prevăzut o întâlnire a Comisiei de la Veneția cu Curtea Constituțională a României. Eu nu cred că este în regulă”, declara, la acel moment, Dragnea.

„Comisia de la Veneția are atribuții principale privind Constituțiile din țările respective. Faptul că au venit în România și cei care au organizat nu s-au gândit să facă o întâlnire între Comisia de la Veneția și CCR nu e în regulă și s-a pierdut un moment important”, mai spune liderul PSD.

În perioada 6-7 aprilie are loc la Palatul Cotroceni conferința internațională „Interacțiunea între majoritatea politică și opoziție într-o democrație”, desfășurată sub patronajul președintelui României și al secretarului General al Consiliului Europei.