„Îngrijorările” lui Băsescu legate de CFR Marfă, în traducerea lui Ponta: „De ce-și bagă nasul în conturile firmelor? Nu m-ar mira să se trezească GFR cu niște dosare”

Publicat: 22 07. 2013, 23:53
Actualizat: 23 07. 2013, 02:08

Menținut de președintele Traian Băsescu interimar la Transporturi până pe 23 august pentru a-și asuma politic privatizarea CFR Marfă, premierul Victor Ponta spune că „până azi nu e nimic în neregulă” cu vânzarea pachetului majoritar de către stat. În plus, susține prim-minsitrul, nu s-ar justifica refuzul numirii unui titular la minister, legând acest episod al ieșirii președintelui cu critici la adresa Guvernului și a nominalizării lui Ovidiu Silaghi strict de înscrierea mâine la tribunal a „partidului de doi bani de la Cotoiceni”, Mișcarea Populară.

„Ce-o să facă? O să mă certe că nu s-a făcut privatizarea? Până astăzi nu e nimic în neregulă (cu privatizarea CFR Marfă, n.red.). Și lucrurile au fost confirmate de consultanții intenaționali, de FMI, altfel nu intram în board ân iunie. Nu m-ar mira însă, în buna tradiție a domnului Băsescu să se trezească proprietarul firmei sau firma cu niște dosare penale”, a lansat prim-ministrul ipoteza unor probleme cu justiția a lui Gruia Stoica, punându-le pe seama „cererilor televizate” ale președintelui.

În calculele lui Ponta lucrurile cu CFR Marfă sunt simple: „Dacă va plăti în termen de 60 de zile va deveni proprietarul părții majoritare din acțiuni, dacă nu rămâne statul român acționar”.

În opinia lui Ponta, B[sescu ar trebui „să-și vadă de treaba lui”. „Nu cred că este în atribuțiile lui să caute ce fac firmele din România. De ce își bagă nasul în conturile firmelor? Are legătură cu partidul ăla de doi bani pe care îl face la Cotroceni. Denotă infantilism politic”, crede el.

Cât despre reticența în a-l numi pe Silaghi titular la Transporturi, premierul spune că în discuțiile cu șeful statului nu ar fi primit argumente, explicații în acest sens, așa cum a susținut Băsescu.  „Părerile și evaluările domnului Băsescu despre miniștri nu au nicio valoare. Eu știu ce miniștri, mai exact ce ministrese îi plac domnului Băsescu. Nu avem aceleași gusturi”, a comentat Ponta într-o intervenție din Spania la RTV.