Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Guvern, pentru o întâlnire cu Ponta

Publicat: 19 02. 2014, 17:00
Actualizat: 25 03. 2019, 23:11

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, a venit la Guvern pentru o discuție cu premierul Victor Ponta. În lipsa unui ambasador acreditat la București, Duane Butcher, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, este reprezentantul cu cel mai înalt rang al administrației americane în România.

Ieri, Ambasada SUA s-a pronunțat, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunității deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influență. Reprezentanța diplomatică aSUA a transmis că nu comentează anchete în desfășurare, dar a subliniat că toți demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice. „Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toți demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice, după ce Camera Deputaților a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunității deputatului PSD Vlad Cosma.

Săptămâna trecută, vicepreședintele american Joe Biden l-a sunat pe președintele Traian Băsescu, aducând în discuție instabilitatea din regiune, stadiul lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu, dar și respectarea principiilor statului de drept de către politicieni în România.