Întâlnirea Ponta – Băsescu pentru numirea procurorilor șefi a picat

Publicat: 02 04. 2013, 13:02
Actualizat: 26 03. 2015, 17:54

Premierul Victor Ponta nu se mai întâlnește cu președintele Traian Băsescu în această după amiază pentru a stabili numele celor care vor ocupa funcțiile de procuror general al României și șef al Direcției Naționale Anticorupție. La ieșirea de la ședința cu secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, primul-ministru  a anunțat că scenariul desemnării rapide, după o negociere cu președintele, la care se arătase dispus în postura de ministru interimar al justiției, iese din discuție după ce membrii CSM au cerut revenirea la procedura de selecție cerută de Comisia Europeană fostului ministru Mona Pivniceru.

„O să discut cu președintele să-l anunț asupra concluziei”, a spus Ponta la final, explicând că îi va da un telefon șefului statului.

Ponta și Băsescu stabiliseră să se întâlnească la Cotroceni după discuția cu procurorii din CSM pentru a demara oficial procedura de desemnare a șefilor de parchete înainte ca mandatul de șase luni de interimat al lui Daniel Morar la Parchetul General să se încheie pe 3 aprilie.

Potrivit lui Ponta, cel mai probabil selecția procurorilor prin concurs va începe după desemnarea unui nou titular la Justiție pentru care premierul a anunțat deja că se vfa consulta cu președintele înainte de nominalizare.