ÎNVESTIREA GUVERNULUI PONTA. Hașotti (PNL): Numirea lui Victor Ponta ar trebui să-i placă și președintelui Băsescu

Publicat: 07 05. 2012, 17:34
Actualizat: 07 05. 2012, 17:34

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hașotti, a spus că numirea lui Victor Ponta ar trebui să fie și pe placul președintelui Băsescu care a vorbit mereu de întinerirea clasei politice.

Acuzați de Vasile Blaga că deja invocă greaua moștenire a guvernelor PDL, liberalul Hașotti a răspuns în mod ironic.

„Ați lăsat o țară prosperă. Vă mulțumim că ați tăiat pensiile și salariile, că ați desființat locurile de muncă, că ați crescut șomajul, că nu mai sunt investiții străine. Este bine, nu este o grea moștenire. Ați jupuit românii cu taxe și impozite mai rău ca pe vremea fanarioților”, a spus senatorul PNL.

El a criticat modul în care PDL  vorbește acum despre traseiștii politici, susținând că PDL este „expresia traseismului”.

„În 2007 când jumătate din PNL a plecat la PDL, credeați că sunt eroi? Când ați înființat un partid ca să guvernați era bine și acum nu?”, au fost întrebările retorice puse de Hașotti.

Liberalul a precizat că este bucuros că doar Parlamentul îl numește pe Victor Ponta și tot Parlamentul este cel care îl poate da jos.

„Știm că nu ne veți cere să fim victorii dumneavoastră, să-i lăsăm pe alții să fie ungureni. Garda veche moare, dar nu se predă. PDL moare, dar nu se predă!”, a fost mesajul transmis de Hașotti către premierul desemnat, dar și către cei din PDL.