Iohannis îl critică pe Tăriceanu: Suspendarea președintelui e un spectacol steril, gălăgie, sunet de fond. Propun un pact național pentru stabilitate și democrație

Publicat: 08 09. 2014, 19:55
Actualizat: 08 09. 2014, 20:20

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat că nu susține procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu și că această propunere se poate clasifica „fără niciun fel de problemă ca spectacol steril, gălăgie și sunet de fond”.

Liderul liberalilor a precizat că a discutat cu oamenii simpli care i-au spus că nu înțeleg de ce este nevoie de suspendarea președintelui Traian Băsescu cu câteva luni înainte ca acesta să-și termine mandatul.

„Nu a înțeles nimeni despre ce e vorba, e o temă total falsă care ni se propune aici. Nu a înțeles nimeni despre ce e vorba”, a afirmat Iohannis.

Președintele PNL a propus celorlalți candidați la președinție să semneze un „pact national pentru stabilitate și democrație”.

Printre temele propuse de Klaus Iohannis se numără respingerea proiectului privind amnistia și grațierea, garanția că vor fi grațiați oamenii politici condamnați, renunțarea la demersurile pentru fraudarea alegerilor, renunțarea la alocarea banilor publici pe criterii politice, depolitizarea CNA, TVR, CSM, Curtea de Conturi, ASF și discuții pe subiecte precum sănătate, energie, justiție și stat de drept.

El a precizat că îi va trimite acestui pact pentru semnare chiar și președintelui Traian Băsescu.