Iohannis: Legea administrației mă favorizează pentru că sunt primar sas

Publicat: 21 02. 2013, 11:09
Actualizat: 28 03. 2019, 09:56

Edilul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că legea administrației publice îl favorizează pentru că este „primar sas”, el nefăcând parte dintr-un partid politic, ci dintr-o asociere etnică, transmite corespondentul Mediafax.

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă legea administrației publice îl favorizează.

„Legea administrației mă favorizează pentru că sunt primar sas”, a declarat Iohannis, precizând că i se pare corect acest lucru, el nefăcând parte dintr-o formațiune politică, ci dintr-o asocieră etnică.

Iohannis a menționat că va renunța la funcția de președinte al FDGR după obținerea unui loc în conducerea PNL.

„În 5 martie vom avea Consiliul Național și Congres al FDGR și vom lua hotărârea privind conducerea forumului. Cu siguranță se va găsi o soluție foarte bună pentru Forum. Ideea generală nu este să abandonez Forumul, ci să renunț la funcția de președinte. Mai degrabă renunț din motive etice, nu din motive de statut, dar nu vreau să mă îndepărtez de FDGR, ci să rămân în FDGR”, a declarat Iohannis.

El a mai fost întrebat dacă este de părere că FDGR pierde prin plecarea sa de la șefia formațiunii.

„M-aș simți măgulit dacă s-ar spune că a pierdut prin plecarea mea. Pe de altă parte, ca actual lider al FDGR, îmi doresc să găsesc soluții prin care Forumul să poată merge la fel de bine mai departe și fără mine”, a spus el.

Răspunzând unei întrebări legate de o eventuală plecare a mai multor membri FDGR la PNL, Iohannis a spus că nu cunoaște niciun caz concret, iar dacă vor exista colegi care să îl urmeze, ar vrea să discute cu fiecare pentru a vedea oportunitatea deciziei.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunțat, într-o conferință de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitației lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.