Iohannis pune cruce Constituției lui Antonescu. „Nu are nicio șansă să treacă referendumul, sunt șanse mari să nici nu se organizeze”

Publicat: 24 02. 2014, 18:45
Actualizat: 19 05. 2015, 23:44

Proiectul de revizuire a Constituției nu are nicio șansă să treacă la referendum, a spus prim-vicepreședintele Klaus Iohannis, care a adăugat că „sunt șanse destul de mari să nu avem referendum pe Constituție”.

Liderii USL deciseseră în luna ianuarie ca referendumul pentru adoptarea Constituției să fie organizat simultan cu alegerile europarlamentare, programate pentru 25 mai.

Comisia de revizuire a Constituție a trimis proiectul noii Legi Fundamentale comisiei de la Veneția. Președintele acestei comisii care a lucrat la acest proiect în 2013 și 2014 a fost liderul PNL, Crin Antonescu.

Întrebat care sunt șansele ca acest proiect să treacă de referendum, Iohannis a răspuns simplu: „nico șansă”. Mai mult, el a spus, în nume personal, nu ca o poziție a PNL, că „sunt șanse mari să nu avem referendum pe Constituție”.

„Dacă USL intră în dificultate, cine ar mai susține acest proiect- Sincer nu sunt convins că mai există voință politică de a duce mai departe un proiect politic așa de mare amploare”, a completat Iohannis.

Dacă proiectul noii Constituții este abandonat, va trebui abandonat și proiectul regionalizării susținut intens de vicepremierul Liviu Dragnea și liderii PSD din teritoriu.