Iohannis, reacție la decizia CCR: „S-a judecat cu calm”

Publicat: 15 06. 2016, 18:39

„Mi se pare că la Curte s-a judecat cu calm și sper că această decizie să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției în România”, a declarat președintele, subliniind că nu va comenta decizia pe fond, dar a recunoscut că discuțiile premergătoare i s-au părut de multe ori „prea detaliate”.

„Până la urmă, Curtea Constituțională trebuie să decidă asupra acestor chestiuni și nu analiștii sau alții care au un interes, poate chiar și legitim, în ce se discută acolo”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă era necesară o astfel de clarificare pentru a fi evitate eventuale abuzuri din partea pocurorilor și judecătorilor, Iohannis a spus că nu știe dacă este cazul să se discute despre abuzurile celor din justiție, dar clarificarea legii este în avantajul sistemului.

„Nu știu dacă trebuie să vorbim sau dacă este cazul să vorbim acum despre abuzuri ale celor care reprezintă sistemul de justiție, dar întotdeauna când o legislație este neclară, sau ușor interpretabilă, apar situații în care unii sau alții pot fi iarăși acuzați de abuzuri. De aceea, de fiecare dată când legislația care nu este foarte, foarte clară se corectează și se înlocuiește cu una care este foarte clară, cred că se face un lucru, în esență bun pentru sistem”, a spus șeful statului.