Iohannis: Suspendarea președintelui i-ar servi lui Ponta. Sper ca Traian Băsescu să mă voteze în turul doi

Publicat: 26 08. 2014, 11:07
Actualizat: 14 02. 2016, 04:21

Iohannis a fost întrebat într-o emisiune B1 Tv dacă ar susține o nouă suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, despre care a făcut vorbire președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și premierului Victor Ponta.

„Nu văd niciun rost într-un astfel de demers acuma, decât dacă candidatul Victor Ponta vrea să-și creeze un avantaj care se datorează faptului că este primul ministru al României”, a spus liderul PNL, menționând că nu ar susține un astfel de demers.

De asemenea, el a precizat că nu a fost niciodată la Vila Lac 3, reședința șefului statului.

Iohannis a menționat că ultima dată s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu în 2011 în catedrala de la Sibiu, când doar s-au salutat.

„Relația noastră s-a răcit la sfârșitul anului 2007 și de atunci a continuat în același fel, s-a transformat într-o non-relație”, a afirmat liderul PNL.

Totuși, el și-a exprimat convingerea că, în cazul în care va ajunge în turul doi al prezidențialelor, președintele Traian Băsescu îl va vota în defavoarea contracandidatului său.

În plus, președintele PNL a menționat că se cunoaște cu cancelarul german Angela Merkel, dar nu va face uz în campania electorală de relația sa cu înaltul oficial german, ci abia în cazul în care va ajunge la Cotroceni.