Ion Ariton, către senatori: Vă solicit să aprobați favorabil cerere de începere a urmăririi penale

Publicat: 11 02. 2015, 13:16
Actualizat: 11 02. 2015, 18:00

„După ce am precizat în toate intervențiile mele anterioare, nu o să cer colegilor mei să tergiverseze votul, dimpotrivă, vreau să se termine cât mai repede. De trei ani se tot discută de acest subiect. Cred că e cazul ca autoritățile competente să se pronunțe”, a spus acesta.

El a subliniat că a fost și este adeptul independenței justiției și că toți oamenii trebuie să fie egali în fața legii.

„Vă solicit să aprobați favorabil cererea de începere a urmăririi penale, pentru ca adevărul să aibă ultimul cuvânt. Vă mulțumesc și îmi pare rău că sunt în această situație astăzi, la Senat și vreau să îmi asum această vină mie și nu dumneavoastră și de aceea vă rog să aprobați cererea Parchetului”, a afirmat senatorul.

Senatorii vor da joi votul final privind solicitarea Parchetului General .

Ulterior declarațiilor lui Ariton, senatorul PSD Șerban Nicolae a susținut că, pentru a da un vot în cunoștință în astfel de cazuri, senatorii ar trebui să primească nu numai raportul Comisiei juridice ci și solicitarea ministrului Justiției sau a procurorului general, care nu face parte din probatoriu și nu are caracter secret.

Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea „Galei Bute” de către firma lui Rudel Oreja..