Ion Iliescu, marele ABSENT al Consiliului Național al PSD

Publicat: 21 03. 2015, 11:38

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a venit în niciuna din cele două zile în care s-a desfășurat Consiliul Național al PSD de la Palatul Parlamentului. 

Iliescu a lipsit de la toate ședințele de partid din acest an, dar și de la evenimentele speciale organizate de pesediști. Cu toate că cu ocazia zilei sale de naștere a spus că va participa la Consiliul Național, Ion Iliescu nu a participat la ședințele acestui for. Într-o declarație pentru gândul, în luna februarie, el a precizat că va veni la Congresul partidului. 

Ultima ședință a PSD la care a participat Ion Iliescu a fost cea de la finele anului trecut, la Comitetul Executiv în care au fost excluși din partid Mircea Geoană și Marian Vanghelie. Președintele de onoare al PSD s-a opus acestei măsuri și s-a contrat cu Ioan Rus care a vorbit de eticheta de comunist pusă pusă PSD din cauza lui Ion Iliescu.

După ședința, prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță, i-a cerut lui Ion Iliescu să plece din PSD, deoarece vremea sa a trecut. În cele din urmă, Ghiță a fost cel care și-a dat demisia din partid. Ion Iliescu a spus pentru gândul că Ghiță este în „înfumurat”, care s-a crezut „patron în politică”.