Joe BIDEN convoacă G7, după atacul asupra Israelului / „I-am spus lui Netanyahu că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se APĂRA”

Publicat: 14 04. 2024, 09:33
Actualizat: 14 04. 2024, 09:44

Joe Biden a discutat cu premierul Israelului Benjamin Netanyahu și a convocat G7, după atacul asupra Israelului. Președintele Statelor Unite a  condamnt ,în cei mai fermi termeni posibili” atacul aerian lansat de iran și reprezentanții săi car operează din Yemen, Siria și Irak. 

Armata americană a mutat avioane și distrugătoare de apărare împotriva rachetelor balistice în regiune în cursul săptămânii trecute, la îndrumarea președintelui american.

Mulțumită acestor desfășurari și abilităților extraordinare a militarilor noștri, am ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care soseau, transmite Biden.

Biden a discutat cu Netanyahu

Președintele american a reafirmat angajamentul ferm al Americii față de securitatea Israelului, într-o discuție  cu premierul Benjamin Netanyahu.

I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra și de a învinge chiar și atacurile fără precedent, trimițând un mesaj clar inamicilor săi că aceștia nu pot amenința în mod eficient securitatea Israelului, transmite Joe Biden.

Casa Albă anunță că Joe Biden va convoca liderii G7 pentru a „coordona un răspuns diplomatic unit la atacul sfidător al Iranului”.

Echipa mea va interacționa omologii lor din regiune. Și vom rămâne în strânsă legătură cu liderii Israelului. Și, deși nu am văzut atacuri asupra forțelor sau instalațiilor noastre astăzi, vom rămâne vigilenți la toate amenințările și nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja oamenii, mai spune președintele american.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: