John Kerry, reprezentantul special al preşedintelui SUA pe probleme climatice, vine în România / Motivul vizitei

Publicat: 02 09. 2023, 08:41
John Kerry, reprezentantul special al preşedintelui SUA pe probleme climatice

John Kerry, reprezentantul special al preşedintelui SUA pe probleme climatice, va participa la summitul de la București al Inițiativei Celor Trei Mări – un format diplomatic susținut de SUA și care reunește mai multe state din estul și centrul Europei.

Summit-ul urmează să aibă loc în perioada 6-7 septembrie, la București.

Delegaţia americană este formată din John Kerry, Reprezentantul Special al Preşedintelui SUA pe probleme climatice, Reta Jo Lewis, preşedinte al Băncii de Export-Import a SUA (EXIM), Geoffrey Pyatt, asistent al secretarului de stat pentru resurse energetice, reprezentanţi ai Departamentului de Comerţ, Departamentului de Energie şi ai Corporaţiei pentru Finanţarea Dezvoltării (Development Finance Corporation).

John Kerry va vorbi despre reactoarele nucleare modulare de la Doicești – Dâmbovița

La București, secretarul Kerry va participa la summitul Inițiativei Celor Trei Mări, axat pe dezvoltarea conexiunilor de transport, energie și infrastructură digitală între națiunile europene situate între Marea Baltică, Adriatică și Neagră, conform unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

El va sublinia modul în care o tranziție accelerată la energie curată întărește securitatea energetică și reziliența în Europa Centrală și de Est, potrivit sursei citate.

John Kerry va sublinia, de asemenea, promisiunea unor tehnologii nucleare noi, sigure și sigure, inclusiv rolul de lider al României în construirea primului reactor modular mic (SMR) din Europa.

Sursa foto: Facebook