Kelemen: „E un conflict creat artificial. Pe Cetatea Neamțului este un drapel care nu deranjează pe nimeni”

Publicat: 08 02. 2013, 15:22
Actualizat: 19 03. 2015, 14:28

Liderul UDMR, kelemen Hunor, consideră „artificial” scandalul care a luat amploare în jurul steagului Ținutului Secuiesc și spune că va avea o discuție cu premierul Victort Ponta, săptămâna viitoare, legat de acest subiect.

„Principiile pentru noi sunt foarte clare. Toate comunitățile din România au simboluri pe care le folosesc. E un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României, nici cele particulare ale cetățenilor. Pe Cetatea Neamțului este un drapel care nu deranjează pe nimeni. Eu cred că este un conflict artificial creat și artificial crescut. Noi cerem discuții raționale. Nu vrem conflicte. Nu credem că în acest moment cartea naționalismului ne poate ajuta. Să ne întoarcem la rațiune și la argumente”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a invocat și discuția telefonică recentă dintre miniștrii de Externe Titus Corlățean și Janos Martonyi. „Știu de discuțiile de ieri, au stabilit că acest lucruri trebuie discutate pe canalele diplomatice și sunt convins că toată lumea va înțelege”, crede Kelemen.