Kelemen Hunor a votat pentru un președinte capabil să creeze consens în temele majore

Publicat: 16 11. 2014, 12:16
Actualizat: 16 11. 2014, 18:59

Kelemen Hunor a votat în județul Harghita la secția numărul 114 din Cârța, comuna sa natală, unde a mers împreună cu soția, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde încet-încet, dincolo de tensiunile economice, fiecare vom găsi posibilitatea de a atinge dezideratele și scopurile în viata personală, în viața de familie și toți la un loc”, a declarat liderul UDMR.

El a spus că pentru „a clădi” un viitor mai bun fiecărui locuitor, „așa cum se face într-o lume normală și democratică”, este nevoie ca România să înregistreze, în următorii ani, creștere economică și să își găsească „locul în regiune, în Europa”.

„Eu cred că România, în anii care urmează, cu un efort substanțial, poate să fie în regiune o țară care va avea creștere economică mai mare decât cea preconizată, dar pentru asta avem nevoie de un președinte care are capacitatea de a crea consens în teme majore, în teme importante pentru societate românească, precum educație, infrastructură rutieră și feroviară, agricultură, sănătate și drepturile minorităților naționale, acele garanții instituționale care înseamnă și păstrarea identității naționale. Pentru aceste lucruri am votat”, a afirmat Kelemen Hunor.

În opinia acestuia, viitorul președinte trebuie să fie „un om extrem de bine pregătit și echilibrat”, care știe să construiască, „un om care respectă limitele Constituției”.

Întrebat de jurnaliști dacă a găsit aceste calități la vreunul dintre cei doi candidați aflați în cursa finală pentru Cotroceni, Kelemen a răspuns: „Nimeni nu este perfect!”.