Kelemen Hunor: Șansele amendării Constituției sunt zero

Redactor:
Marian Buga
Kelemen Hunor: Șansele amendării Constituției sunt zero
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, într-o conferință de presă la Arad, că "șansele amendării Constituției sunt zero" pentru că nu există o negociere între forțele politice pentru a se întruni două treimi din voturile necesare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, într-o conferință de presă la Arad, că „șansele amendării Constituției sunt zero” pentru că nu există o negociere între forțele politice pentru a se întruni două treimi din voturile necesare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Șansele amendării Constituției sunt zero fiindcă în acest moment între coaliție și putere, arcul guvernamental, nu există nicio apropiere pe acest subiect, o negociere, o discuție ca să asigurăm două treimi necesare pentru amendarea Constituției”, a declarat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a adăugat că din experiența pe care o are „în Parlament și în politica românească” nu crede că în acest an sau în acest ciclu electoral se va putea modifica Constituția.

„Dezbatererile au început, dar colegii încă nu au intrat în subiect, doar despre procedură au discutat. Dar experiența mea în Parlament, în politica românească, este că în acest an, acest ciclu electoral, nu se conturează două treimi pentru niciun articol, nicio frază sau propoziție din Constituție. Dar asta nu înseamnă că dezbaterile nu trebuie începute și că nu trebuie încercată o dezbatere pe fiecare articol. Constituția actuală trebuie amendată pentru că sunt multe disfuncționalități care pot fi și trebuie corectate”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost prezent la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali uciși la Arad în timpul revoluției maghiare de la 1848-1849.

Manifestările comemorative au avut loc în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, în prezența a aproximativ 1.000 de persoane, între care reprezentanți ai comunității maghiare din România și oficiali ai Guvernului de la Budapesta.

Mișcarea „Noua Dreaptă” a participat cu aproximativ 30 de adepți care purtau steaguri ale României, dar și un banner pe care scria: „În memoria celor 40.000 de români uciși în 1848 de armata ungară sub comanda lui Jozef Bem”.

Manifestanții ‘Noii Drepte” s-au plasat în fața Arcului de Triumf, monumentul românesc din Parc, fără a tulbura manifestarea maghiarilor.

Manifestarea a fost supravegheată de forțe de ordine, fără a fi semnalate incidente.

În fiecare an, manifestările în memoria celor 13 generali atrag între câteva sute și câteva mii de personae în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare de la Arad, majoritatea maghiari, în frunte cu lideri UDMR și politicieni de la Budapesta.

Liderii PDL și șefii organizațiilor județene ale partidului au decis, duminică, să mandateze BPN al formațiunii să rezolve, până la finalul lunii noiembrie, printre alte probleme, modificarea Constituției.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mirela Vaida, dezvăluiri de senzație din trecut. Cu ce se ocupa vedeta la 18 ani:...
×
Inchide