Klaus Iohannis convoacă ședința CSAT pe 12 octombrie. Principalele teme: Consumul de droguri și contextul de securitate de la Marea Neagră

Publicat: 04 10. 2023, 12:46
Actualizat: 04 10. 2023, 12:54
Ședință CSAT din data de 11 aprilie 2023 / Sursa foto: Administrația Prezidențială

Administrația prezidențială a anunțat miercuri că președintele Klaus Iohannis a convocat pentru data de 12 octombrie, o ședința a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). Evenimentul va începe de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Principala temă avută pe agenda ședinței de CSAT se numără problematica consumului de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi, aspect care reprezintă un risc major la adresa siguranței individuale și naționale, se arată în comunicatul emis de Cotroceni.

Subiectul vine ca urmare al recentelor dezbateri din spațiul public în ceea ce privește consumul și traficul de droguri din țara noastră (n.r. Legea 2 Mai), în contextul tragediei de la 2 Mai, acolo unde, Vlad Pascu, șoferul drogat, a omorât 2 tineri în localitatea de la malul mării.

O altă temă de pe agenda CSAT este legată de contextul și de evoluțiile recente privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

În ultimele luni, armata rusă trimite atacuri regulate cu drone către porturile de pe malul ucrainean al Dunării (Reni, Chilia și Ismail), fragmente din acestea regăsindu-se și pe teritoriul României, în apropierea localității Plaurul.

Nu în ultimul rând, în cadrul ședinței de CSAT de joi, 12 octombrie, se va discuta și Planul de înzestrare a Armatei României pentru anii 2024-2033.

CITIȚI ȘI:

VIDEO UPDATE | Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) i-a prezentat premierului Marcel Ciolacu raportul la final de vizită

Iohannis, mesaj de condoleanțe după tragedia din Italia: „Suntem alături de toţi cei afectaţi”