Klaus Iohannis crede că certificatul verde va înlesni libera circulație: „Este un lucru bun, dar nu trebuie să ducă la discriminări între cetățeni” (VIDEO)

Publicat: 25 05. 2021, 00:43
Actualizat: 25 05. 2021, 01:32
Președintele României, Klaus Iohannis (FOTO: Presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, o declarație de presă, înaintea participării la Consiliul European, în care a anunțat că una dintre principalele teme de pe ordinea de zi a ședinței este legată de certificatul verde digital.

Șeful statului a precizat că certificatul verde digital este un lucru bun care va înlesni libera circulație.

Cred că este un lucru bun, va înlesni libera circulație, dar trebuie să fim atenți, nu trebuie să ducă la discriminări între cetățeni”, a spus Klaus Iohannis înainte de ședința de luni.

De asemenea, liderii europeni au vorbit și despre vaccinurile care ar putea fi donate unor state terțe. Iohannis a oferit exemplul României care a trimis doze în Republica Moldova.

Avem și tema solidarității cu state terțe, în cazul nostru vorbim despre Moldova, am donat deja 300.000 de doze și alții trebuie să facă lucuri similare”, a mai spus președintele României.

Nu în cele din urmă, liderii din UE au analizat strategia privind schimbările climatice.

„O temă foarte importantă pe agenda discuțiilor este legată despre schimbările climatice, în decembrie am decis să fim ambițioși și să avem o țintă ambițioasă. În 2030, reducere semnificativă a poluării față de 1990. Vrem o reducere de 55%, o țintă ambițioasă, dar realizabilă”, a precizat Iohannis.

Pe agenda întâlnirii de luni seara au mai figurat teme de politică externă legate de Orientul Mijlociu, de Marea Britanie și de Belarus, dar liderii europeni au mai vorbit despre relația cu Rusia și cu Marea Britanie după Brexit.

Declarația de presă integrală a președintelui Klaus Iohannis:


Citește și:

Klaus Iohannis, despre avionul deturnat de Belarus: „Ceva nemaiîntâlnit” (VIDEO)