Klaus Iohannis îl felicită pe noul președinte al Cehiei, Petr Pavel: ”Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună”

Publicat: 28 01. 2023, 20:40
Actualizat: 28 01. 2023, 20:43

Petr Pavel, fost general al Comitetului Militar al NATO,  a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă. Petr Pavel a obţinut o victorie cu 57,4% dintre voturile exprimate, potrivit unor rezultate parţiale, după numărarea a 93% dintre buletinele de vot exprimate.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări noului preşedinte al Cehiei, Petr Pavel. ”Felicitări preşedintelui nou ales al Republici Cehe, Petr Pavel. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a întări relaţiile bilaterale şi pentru a ne coordona îndeaproape în cadrul UE şi al NATO”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis postat pe pagina oficială de Twitter.

Petr Pavel, general în rezervă în vârstă de 61 de ani, a ocupat o funcţie înaltă în cadrul NATO, s-a prezentat în alegeri drept candidat independent şi beneficiază de sprijinul guvernului de centru-dreapta. Acesta îl va înlocui pe Milos Zeman, politician controversat, care întreţinuse legături strânse cu Moscova înainte de a face o cotitură în momentul invaziei ruse în Ucraina, scrie digi24.ro.