Klaus Iohannis și-a numit consilierul pentru strategie politică

Publicat: 20 01. 2015, 15:08

Înainte de a definitiva schema noii Administrații Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis și-a numit astăzi în funcție un nou consilier. Laurențiu Ștefan, profesor colaborator al Facultății de Științe Politice a Universității București și consilier politic, începând din 2004, la Ambasada SUA, va prelua fostul Departament de Strategie și Analiză Politică începând cu 26 ianuarie.

Doctor în științe politice din 2003, Laurențiu Ștefan este fondator și președinte (2000-2005) al Societății Române de Științe Politice. În urmă cu 16 ani, a lucrat la Agenția MEDIAFAX și a colaborat la Ziarul Financiar. În 1998  a făcut studii postuniversitare politice la Cambridge, fiind ulterior bursier al Colegiului Noua Europă (1999-2002).


Laurențiu Ștefan. Sursa foto: LinkedIN

La o lună de la preluarea mandatului, președintele nu a „redesenat” încă oficial Administrația Prezidențială. Iohannis a numit în funcție nouă consilieri prezidențiali (Tatiana Niculescu Bran, Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, Leonard Orban, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, George Scutaru, Simina Tănăsescu, Sergiu Nistor) și trei consilieri de stat (Iulia Huiu, Sebastian Huluban și Nicoleta Nocolae), păstrând totodată cinci dintre consilierii de stat din staff-ul lui Băsescu (Delia Dinu – Protocol, Ioan Oprișor – Departamentul Securității Naționale, Gheorghe Anghelescu – Cancelaria ordinelor, Cristina Iana – Administrativ, Gabriel Cristian Pișcociu – Probleme Cetățenești).