Kovesi, invitată să se înroleze în USR. Dan Barna: „I-am spus că UȘILE SUNT DESCHISE”. Va candida sau nu la președinție fosta șefă a DNA?

Publicat: 10 07. 2018, 15:52
Actualizat: 25 03. 2019, 22:35

This browser does not support the video element.

Președintele USR i-a transmis fostei șefe DNA că se poate baza pe tot sprijinul și susținerea partidului.

„I-am spus că ușile USR îi sunt deschise. Dânsa mi-a mulțumit și pentru susținere. I-am spus că am văzut că a declarat că va rămâne procuror deocamdată. I-am spus că în măsura în care își dorește să facă pasul spre politică e binevenită în USR „, a declarat pentru președintele USR, Dan Barna.

Laura Codruța Kovesi i-a răspuns președintelui USR, că deocamdată are nevoie de o perioadă de relaxare, după 5 ani în care nu a avut concediu și că și-ar dori să discute despre această ofertă, mai târziu.  

Dan Barna a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruța Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidențiale din 2019.

„Din păcate pentru România, acum miza nu o reprezintă alegerile prezidențiale, ci >, inițiativa cetățenească. Restul sunt ipoteze de presă. E greu de spus în momentul de față, în contextul actual, care va fi strategia noastră. USR a spus doar că va avea un candidat în alegerile prezidențiale. Dincolo de asta, orice altceva e prematur de afirmat”, a menționat liderul USR.

Decretul prin care președintele Klaus Iohannis a revocat-o  pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Laura Codruța Kovesi și-a făcut ieșirea din scenă în aplauzele colegilor din DNA, care i-au fost alături la declarația de presă de după revocare. Ea consideră că Justiția trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor Justiției în Parlament, „deoarece vor protecție pentru trecut, prezent și viitor”.