Kovesi: N-am primit telefon de la niciun politician care să-mi ceară ceva

Publicat: 22 08. 2012, 23:49
Actualizat: 28 09. 2018, 08:54

Procurorul general Codruța Kovesi a declarat, miercuri, că nu a fost sunată niciodată de vreun politician care să îi spună în ce fel să decurgă o anumită anchetă a Parchetului, subliniind că ar fi făcut public dacă se întâmpla acest lucru.

Întrebată, într-un interviu pentru Realitatea TV, dacă a fost sunată de Traian Băsescu sau de un alt politician care să îi ceară ceva în legătură cu activitatea procurorilor, Kovesi a răspuns: „N-am primit niciun telefon de la niciun politician care să-mi spună să dau o anumită soluție, să nu dau o soluție, să deschid un dosar sau să închid un dosar”.

Procurorul general a ținut să sublinieze că, dacă s-ar fi întâmplat să fie sunată într-un astfel de scop, ar fi făcut public acel lucru . „Încă de la învestire, am spus că voi face public dacă se va întâmpla un astfel de lucru”, a spus Kovesi.

Codruța Kovesi este procuror general din 2006 și se află la al doilea mandat consecutiv, care ar urma să se încheie la 2 octombrie.

Reprezentanții PSD și PNL au reclamat în mai multe rânduri, de la instalarea Codruței Kovesi, că aceasta, la fel ca și șeful DNA, Daniel Morar, au acționat în diverse ocazii la comenzi politice venite din zona PDL și a președintelui Traian Băsescu.