Liberalii ar vrea o alianță cu partidul lui Băsescu. Cum explică Predoiu „generozitatea politică” a PNL

Publicat: 07 03. 2016, 17:23

”Nu am exclus pe nimeni în demersul pe care mi l-am asumat din punct de vedere personal, ceea ce mă interesează este să maximizez șansele bucureștenilor de a avea un alt primar și o altă administrație decât PSD”, a explicat președintele PNL București, Cătălin Predoiu, afirmând că nu a discutat, până acum, nici cu Traian Băsescu, nici cu Monica Macovei și că rămâne de văzut în ce măsură apelul său lansat duminică seară, la un post de televiziune, se va formaliza.

Liderul liberal a afirmat că dreapta politică se află în situația în care s-a aflat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

”Practic, la aceste alegeri locale, în mod particular în București ne aflăm în situația în care ne-am aflat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, situația în care cerem cetățenilor un vot util pentru a învinge PSD. Cred că este o dovadă de generozitate politică să întinzi mâna către toate forțele de centru dreapta și să discuți pentru a găsi cea mai bună soluție”, a mai spus Predoiu.

Întrebat care va fi decizia sa dacă celelalte partide de dreapta vor refuza să îl susțină pe Ludovic Orban în cursa pentru Primăria București, președintele PNL București a afirmat că nu vede ”alt candidat mai bun ca Ludovic Orban, însă este prematură orice detaliere a acestei chestiuni”.

La rândul său, Ludovic Orban a susținut că nu este implicat în procesul de negociere și că va câștiga Primăria București în calitate de candidat al PNL.

”Eu sunt candidatul PNL și voi câștiga Primăria București în calitate de candidat al PNL. Nu sunt implicat în nicio negociere politică. Sigur că mi-aș dori ca orice locuitor al Bucureștiului care s-a săturat de administrația PSD să mă susțină”, a răspuns Orban, întrebat dacă ar refuza susținerea Mișcării Populare sau a M10.

Declarațiile lui Predoiu vin în contextul în care copreședintele PNL Alina Gorghiu a exclus în mod public de mai multe ori o colaborare cu partidul condus de Traian Băsescu.