Liberalul Dan Rușanu, confirmat de Antonescu pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară

Publicat: 22 04. 2013, 15:59
Actualizat: 30 07. 2014, 00:13

Liderul PNL, Crin Antonescu, a confirmat că liberalii îl susțin pe deputatul Dan Radu Rușanu pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunțat la finalul Biroului Permanent că audierile privind funcțiile de conducere în ASF se vor desfășura săptămâna viitoare.

Megainsitituția unică gândită să preia atribuțiile și tot personalul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naționale pentru Valori Mobiliare și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va reglementa piața asigurărilor, a bursei și a pensiilor private, mai exact va face regulile pentru tranzacții de 6 miliarde de euro pe an.

Conducerea ASF ar urma să fie desemnată de Parlament până la sfârșitul acestei luni, 30 aprilie fiind data la care noua autoritate ar urma să înceapă să funcționeze. Potrivit unor surse guvernamentale, șeful ASF va fi instalat chiar și în condițiile in care legea care aprobă ordonanța de urgență nu va fi promulgată până atunci de președintele Traian Băsescu.