Liviu Pleșoianu: Doamna Birchall s-a rătăcit și a greșit clubul. Clădirea aia mare pe care scrie „Ministerul Justiției” e altceva

Publicat: 10 07. 2019, 15:58

„..Doamna Birchall s-a rătăcit și a greșit clubul. Clădirea aia mare pe care scrie „Ministerul Justiției” e altceva. Ajutați-o pe doamna Birchall să nu mai ajungă din greșeală, în fiecare zi, acolo… Eu, unul, cer remanierea distinsei din ziua în care a fost propusă ministru. Ana de la «Justiție»: «Orice analiză e importantă, orice raport e important și dumneavoastră știți că atunci când, ca regulă generală, când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile.»”, scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Declarație vine în contextul în care Ana Birchall a vorbit despre apartenența la un „club” și respectarea regulilor, făcând referire la raportul GRECO.

„Orice raport, ca orice analiză, eu cred că este important. Orice analiză e importantă, orice raport e important și dumneavoastră știți că atunci când, ca regulă generală, când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile. Pe recomandările din raportul GRECO permiteți-mi să mă pronunț după ce vor fi publicate”, a declarat Ana Birchall.

Grupul Statelor contra Corupției (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupției exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureștiului de a desființa Secția specială de investigare a magistraților.