Lucian Isar, reprezentantul României la BERD și soțul Alinei Gorghiu, a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu

Publicat: 29 12. 2020, 12:04
Lucian Isar, reprezentantul României la BERD și soțul Alinei Gorghiu, a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu / Mediafax Foto / Ștefan Micsik

Premierul Florin Cîţu l-a numit pe Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, consilier onorific, o poziţie care nu este remunerată, anunță ZF.

Florin Cîţu, în calitate de ministru al finanţelor, l-a numit la începutul anului pe Lucian Isar în poziţia de la BERD – Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare -, unul dintre cei mai mari creditori ai României, informează Mediafax.

Lucian Isar este soţul Alinei Gorghiu, membru marcant al PNL, iar în 2010 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare de la Bucureşti şi Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazu.

LucianIisar a fost ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta, de unde a plecat extrem de rapid, după o dispută cu premierul.

Amânarea ratelor la bănci va fi prelungită. Florin Cîțu: “Am găsit o soluție!”

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat luni, după ședința de guvern, că a găsit o soluție prin intermediul căreia românii cu probleme financiare își vor putea amâna și anul viitor ratele la bănci.

Premierul României a precizat că, în zilele următoare, vor fi făcute publice toate detaliile. Vestea este, cu siguranță, excelentă pentru românii care au fost afectați de criza provocată de pandemia de COVID-19.

“Am avut discuţii în toată această perioadă referitor la amânarea ratelor la bănci. Știți că există o decizie a EBA prin care amânarea se poate acorda pe nouă luni. În acest moment am găsit o soluţie prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii această facilitate. Sper în zilele următoare să avem detaliile. Ne apropiem de o soluţie care să permită celor au fost și sunt încă afectaţi de această criză să poată să beneficieze de această facilitate”, a declarat Florin Cîțu.