Ludovic Orban comentează pozițiile lui Ponta în cazul Roșia Montană: Penibil, abracadabrant, aiuritor

Publicat: 11 09. 2013, 16:28
Actualizat: 30 07. 2014, 14:07

Deputatul PNL, Ludovic Orban, scrie pe un cont de socializare că atitudinea lui Victor Ponta și a ministrului Mediului, Rovana Plumb, în cazul proiectului Roșia Montană este „penibil, abracadabrant, consternant, aiuritor”.

„Coinițiator al proiectului de lege privind exploatarea de la Roșia Montană este Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb,alt ministru (după Dan Șova ) impus și foarte apropiat de premier. Întrebată dacă va acorda aviz de mediu, doamna ministru răspundea că decizia depinde de votul Parlamentului. Întrebată cum va vota ca parlamentar, tot Rovana Plumb răspundea că în funcție de ce îi va spune electoratul din colegiu. Adicătelea nu avem doi oameni într-unul ca în cazul lui Victor Ponta, ci vreo trei. Penibil, abracadabrant, consternant, aiuritor comportamentul celor doi ( pardon, 5 )”, a fost mesajul postat de Orban.

Liberalul continuă arătând că ministrul Mediului a atacat în instanță acordul de mediu emis de Agenția de Mediu pentru exploatarea zăcămintelor în care implicată compania Deva Gold SA.

„Ce credeți că face Rovana Plumb în acest caz ? Atacă în instanță acordul de mediu emis de agenția de mediu, adică realizează un precedent administrativ absurd în România ( o performanță demnă de Guiness Book ), contestând în instanță un act administrativ emis de o autoritate aflată în directa subordonare. Și asta, evident, cu scopul de a bloca proiectul sau de a-l întârzia măcar. De remarcat că impactul negativ asupra mediului este mult mai redus în cazul exploatării de la Certejul de Sus decât în cazul exploatării de la Roșia Montană”, a scris pe Facebook Orban.