Ludovic Orban discută la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis

Publicat: 05 02. 2020, 17:45

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii se vor reuni, joi, într-o ședință a Biroului Executiv, pentru a stabili delegația care va reprezenta partidul la negocierile de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. El a spus că rămâne propunerea PNL pentru funcția de premier.

Președintele Klaus Iohannis va susține, la ora 18:30, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR fiind votată de 261 de parlamentari.

Desemnarea de către președinte a unui candidat pentru prim-ministru este primul pas care urmează a fi făcut în actualul context, iar în funcție de concluzia la care se ajunge la consultările de la Cotroceni, se poate merge fie pe instalarea noului Guvern, fie pe procedura care duce la anticipate.

PSD și Pro România au căzut de acord asupra propunerilor de premier, după ce miercuri dimineața, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Victor Ponta. Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre numele vehiculate se află Remus Pricopie, Cristian Socol, Sorin Grindeanu și Florin Georgescu.