Ludovic Orban, după accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode: ”Mi-a spus că nu a fost la volan”

Publicat: 02 09. 2020, 12:31
Actualizat: 02 09. 2020, 12:32

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost a fost implicat, duminică, într-un accident rutier pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești. Ministrul a fost rănit ușor la o mână, dar a refuzat să meargă la spital.

Și celălalt șofer implicat în accident a fost rănit, iar o filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată. În zona respectivă depăşirea nu este permisă. Ulterior, mașina în care se afla Lucian Bode a lovit frontal un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma acestui eveniment rutier, șoferul lui Bode a rămas fără permisul auto.

Premierul Ludovic Orban a declarat, potrivit mediafax.ro, că ministrul Transporturilor nu se afla la volan în momentul accidentului din județul Argeș, spunând și că Poliția trebuie să verifice toate circumstanțele în care s-a produs acest accident care a avut loc pe DN7.

„Nu am avut o discuție cu dl. ministru, decât aceea când mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă era la volan și mi-a spus că nu a fost la volan. Am înțeles că e în afara oricărui pericol”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Și eu, când am anumite deplasări care necesită…”

Faptul că mașina în care se afla ministrul Transporturilor a efectuat o depășire într-o zonă în care această manevră era interzisă a ridicat semne de întrebare firești. Întrebat dacă e normal ca un demnitar să circule astfel, Ludovic Orban a menționat că totul depinde de ”circumstanțe”.

Există situații în care și premierul a recurs la ”un apel” pentru ca deplasarea să se facă în coloană oficială, însă ”numai dacă există o deplasare unde e o activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp”.

„Depinde de circumstanțe. Și eu când am anumite deplasări care necesită… mai fac apel, să spun, la posibilitatea de a merge în coloană, dar mai rar, dar numai dacă există o deplasare unde e o activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp. Probabil se întorcea pentru a desfășura activitatea la minister”, a mai spus Ludovic Orban.