Ludovic Orban ia în derâdere moțiunea PSD. Ce zice premierul despre tentativa social-democraților de a-l demite

Publicat: 31 08. 2020, 16:21
Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online!

Premierul Ludovic Orban ia în derâdere moțiunea de cenzură a PSD. Liderul liberal crede că tentativa social-democraților este sortită eșecului, fiind deja „consumată”. Decizia CCR este cea care va stabili cursul acestui demers, mai susține primul-ministru al România.

„Din punctul nostru de vedere, moţiunea e în afara cadrului constituţional şi ni se pare firesc ca moţiunea să nu se dezbată, să nu fie votată. Din punctul meu de vedere, moţiunea este consumată, dar sigur trebuie să aşteptăm decizia CCR, pentru că în funcţie de decizia CCR se poate stabili cu precizie ce va urma”, a precizat Orban.

Ludovic Orban dezvăluie ce „năzdrăvănie” a mai făcut PSD!

Premierul afirmă că de marți, 1 septembrie, va începe sesiunea ordinară a Parlamentului: „Asta este o altă invenţie şi năzdrăvănie să intri cu moţiunea în a treia sesiune, una ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară. Nu vreau să intru în aceste lucruri. În ceea ce ne priveşte pe noi ne interesează să ne preocupăm de problemele României”.

Întrebat despre o eventuală înţelegere între PNL şi PSD, Orban a spus: „Înţelegere în momentul în care cineva depune moţiune de cenzură? Ce înţelegere?! E înţelegerea că ei vor să ne dea jos şi noi ne apărăm pentru ca Guvernul să îşi facă treaba în continuare”.

Şedinţa Parlamentului în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD a fost reluată, luni, după o oră de la întrerupere, cu apelul nominal de verificare a prezenţei deputaţilor şi senatorilor.