Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost achitat

Publicat: 05 03. 2018, 18:42
Actualizat: 05 03. 2018, 19:03

This browser does not support the video element.

„A fost o grea încercare pentru mine, pentru familia mea, prieteni și colegi. Nu am făcut altceva decât să îmi susșin nevinovăția, să susțin că nu am comis nicio faptă imorală, că nu am încălcat nicio lege. Din momentul începerii urmăririi penale m-am retras din funcții, mi-am retras candidatura la primăria Capitalei și nu am candidat pentru Parlament. (…) Nu am atacat DNA, nu am mers cu bodyguarzi la instanță. (…) Nu trebuie atacată justiția, oamenii politici nu trebuie să intre cu bocancii în activitatea puterii judecătorești. Ca partid susținem independența justiției, lupta împotriva corupției”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat cum privește acum dosarul instrumentat de DNA, care l-a scos din cursa pengtru Primăria Capitalei, Orban susține că nu e treaba sa să se pronunțe.

„Nu oamenii politici trebuie să analizeze activitatea unei instituții judecătorești, ci trebuie să o facă instituțiile prevăzute de lege (…) Am primit satisfacție în acest dosar, pentru că procurorul care a instrumentat dosarul meu a părăsit DNA. Instituțiile au capacitatea de a scăpa de uscături”, a mai spus Orban.

Acesta a vorbit și despre adversarii săi politici. „În România există o Constituție care se ocupă de autoreglare, nu cred că oamenii politici cum ar fi Liviu Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea trebuie să facă ordine, astfel ne trezim cu unii călcând în picioare justiția”, a afirmat liderul PNL.

Instanța supremă l-a achitat definitiv, luni, pe președintele PNL, Ludovic Orban, în dosarul în care este acuzat că a cerut, în 2016, unui afacerist 50.000 de euro, pentru campania electorală pentru primăria Capitalei.

La ultimul termen al apelului de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), procurorul DNA a cerut pentru liderul PNL pedeapsă cu închisoare cu executare orientată spre minimum, adică un an de detenție.