Ludovic Orban: Șapte formațiuni politice au reușit să se unească și să pună capăt unei guvernări care a făcut rău României

Publicat: 04 11. 2019, 21:48

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Executivului pe care îl conduce, că ceea ce se întâmplă astăzi este o „minune”, în condițiile în care PNL are 20% în Parlament și a fost nevoie de efortul a șapte partide.

„Suntem după, eu aș categorisi-o aproape o minune. Șapte formațiuni politice, cu un număr redus de parlamentari, au reușit să se unească și să pună capăt unei guvernări care a făcut cu adevărat rău României. A doua minune este învestirea acestui Guvern și chiar e o minune. Gândiți-vă că în Parlament, PNL, care este partidul care și-a asumat răspunderea guvernării, deține cam 20% și cu toate astea astăzi am obținut votul de învestitură. Le mulțumesc partenerilor serioși, partenerilor care au fost alături de noi, atât în efortul de a opri PSD să mai facă rău României, cât în efortul de a da României un guvern letigitim, serios și responsabil. Le mulțumesc celor din USR, din ALDE, din PMP, parlamentarilor UDMR, parlamentari din grupul minorităților naționale și o mulțumire specială parlamentarilor din Pro România care în condiții extrem de dificile au fost alături de noi”, a declarat Ludovic Orban, la ceremonia de la Cotroceni.

Noul premier a anunțat și care sunt prioritățile.

„Pornim la un drum greu, într-o situație destul de dificilă pentru România. Avem de rezolvat probleme stringente, de deblocat o mulțime de proiecte care au bătut pasul pe loc – de la propiectele de infrastructură, proiectele de investiții, deblocarea tuturor procedurilor pentru achizițiile în domeniul Armatei și asigurarea cheltuirii a 2% din PIB pentru Apărare”, a mai spus Orban.