Lupta-n voturi continuă | Orban susține că 247 de parlamentari ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

Publicat: 07 10. 2019, 14:38

„Începe săptămâna decisivă. PNL e mobilizat la maxim pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură. Toți parlamentarii PNL vor fi prezenți și vor vota la vedere în favoarea moțiunii de cenzură. De asemenea, echipele de negociere ale PNL continuă discuțiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenți, din PSD sau parlamentari din grupul minorităților naționale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afară de cei 237 care au semnat moțiunea să vină la vot și să voteze moțiunea de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a BEX al PNL, de la Parlament.

Președintele liberal a mai spus că „un număr de 244, este socoteala noastră, dacă vor vota moțiunea de cenzură și cei trei parlamentari care și-au anunțat trecerea la Pro România se poate spune că suntem la 247. De asemenea, în ceea ce privește dispozitivul nostru de voturi, până în prezent nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea nici unuia dintre semnatari”.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului de joi, care începe cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de aleși.

Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.

Deputații Cornel Itu și Horia Nasra au renunțat la PSD și s-au alăturat grupului parlamentar Pro Europa. Anunțul va fi făcut în plenul Camerei Deputaților. Și deputatul neafiliat de Olt, fost membru ALDE Mihai Niță, s-a alăturat aceluiași grup parlamentar.