Macron i-a promis lui Iohannis că o va susține pe Kovesi la șefia Parchetului European și că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert

Publicat: 19 07. 2019, 19:08

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european. În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, transmite Administrația Prezidențială.

Președintele David Sassoli a reiterat, joi, susținerea față de Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Laura Codruța Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul european, că Guvernul României nu a susținut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că „nu a așteptat niciodată ajutorul lor”.