Majoritatea PSD-ALDE a decis cum va vota în privința OUG 13: Chiar dacă noi avem alte convingeri…

Publicat: 10 02. 2017, 16:05
Actualizat: 11 02. 2019, 16:55

Deputatul Doina Pană, vicepreședinte al PSD, a spus că suspiciunile că parlamentarii vor vota împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.14 prin care a fost abrogată Ordonanța 13 nu este întemeiată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Vreau să-i asigur pe toți, după ce am aflat că există suspiciuni, că există teama masivă că parlamentarii vor vota, de fapt, Ordonanța 13 și vor vota împotriva Ordonanței 14. Vreau să-i asigur că din partea PSD și ALDE, ceea ce înseamnă majoritatea în Parlament, că, atâta timp cât Guvernul pe care noi îl susținem a ieșit cu ordonanța care abrogă OUG 13, așa va rămâne! Chiar dacă noi avem alte convingeri, în Parlament vom vota pentru abrogarea Ordonanței 13 și pentru promovarea Ordonanței 14, care de fapt asta face… Nu există nicio ambiguitate, așa se va întâmpla. Avem majoritate în Parlament și asta se va întâmpla”, a spus Pană.

Aceasta a anunțat, totodată, că dezbateri pe tema reformei în Justiție vor avea loc și se va apela la experți internaționali care vor ajuta la elaborarea actelor.

În plus, vor avea loc și ample dezbateri publice pentru ca toată lumea să fie informată asupra modificărilor ce se vor face în domeniul Justiției.

„Aprobarea Ordonaței 14 nu înseamnă că noi vom renunța, ca și Parlament, să ieșim cu o reformă a întregului sistem de Justiție. Asta se va întâmpla, dar după o dezbatere amplă și această dezbatere însemnând participarea inclusiv a unor experți din Uniunea Europeană, de la Comisia de la Veneția și de la Consiliul Europei”, a declarat vicepreședintele PSD. .