Manfred Weber îl laudă pe Klaus Iohannis / „Rezultatul a 10 ani de mandat este impresionant” / „A transformat România într-o țară modernă”

Publicat: 05 03. 2024, 15:06

This browser does not support the video element.

Liderul PPE Manfred Weber are numai cuvinte de laudă la adresa președintelui Klaus Iohannis. Aflat la București, pentru Congresul popularilor europeni, Weber spune, într-o conferință comună cu liderul PNL, că rezultatele celor 10 ani de mandat ai lui sunt „impresionante”.

Weber vede „respectarea statului de drept” în România și afirmă că președintele Iohannis a transformat România „într-o țară modernă”.

Rezultatele celor 10 ani de președinție ai președintelui Klaus Iohannis sunt impresionante. Văd, în primul rând, respectarea statului de drept și lupta împotriva corupției.

A transformat România într-o țară modernă, europeană, în acești 10 ani. Președintele Iohannis, PNL și președintele Nicolae Ciucă au arătat că România este respectată la nivel european.

Mai mult decât atât, Iohannis și Ciucă sunt voci care contează „în chestiuni importante, la nivel european”, spune Weber.

Vocile celor doi lideri contează la nivel eu european și ei stau împreună atunci când se discută chestiuni importante.

Manfred Weber nu dorește să comenteze posibilitatea de accedere a lui Klaus Iohannis într-o funcție europeană, dar spune că este incorect ca niciun reprezentant din Est să nu fie într-o poziție de conducere a insituțiilor europene.

Nu pot comenta acum despre decizii ulterioare. Într-o democrație, cetățenii sunt cei care votează, cetățenii sunt cei care creează majorități. Dar vreau să subliniez un lucru: suntem partidul țărilor din centrul și estul Europei și faptul că niciun lider din centrul și estul Europei nu este la conducere la nivelul Uniunii Europene nu este acceptabil, în următorul mandat și susțin ca un reprezentant al Europei Centrale și de Est să fie în conducerea Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: